Näkökulmia

Näkökulma 1:

On aliupseerikoulun ampumaharjoitus. Inttiä olisi vielä jäljellä jotain 2 kuukautta 7 päivää ja 11 tuntia, sitten vänrikkinä reserviin. Mutta kukapa noita laskee… Olen AUKin santsarikokelas. Omasta vapaasta tahdostani. Tänään ollaan joukkueen kanssa lähinnä nukuttu nuotiolla koska muutakaan ei ole ohjeistettu. Illalla olisi ryhmän puolustusammunnat pimeällä ja luppoaikana piti olla oheiskoulutusta. Ohjeet piti tulla tuolta mulkulta, joka istuu defenderissä sopparivänskän kanssa ja ilmeisesti selaa kännykällään nettiä. Se on istunut siellä jo pitkälle kolmatta tuntia. Tihkusade on kastellut kaikki vaatteet. Tässä kohtaa on ihan turha enää pukea sadevehkeitä päälle. Miksi vitussa en mennyt vemppaan kun siihen edellis aamuna oli mahdollisuus? Nyt jos menen kosiskelemaan kenttäsairaanhoitajaa, niin se lyö minulle korkeintaan kourallisen buranaa ja kostoksi mittaa lämmön perseestä.

Defenderin torvi soi kaksi kertaa. Se on merkki siitä että joukon johtajan olisi parempi jo olla siellä.
Juoksen defenderin suuntaan niin nopeasti kuin pystyn.

”NOPEAMMIN!”

”Herra kersantti, kokelas Turvo, käskystä paikalla!”

”No niin, mikäs meillä on nyt sitten tilanne?”

”Joukko on nuotiolla huoltamassa. Itse odotan edelleen niitä ohjeita.”

”Vai niin. Öljytkää telttojen maakiilat ettei ruostu. Ja yksikään pultsari ei pue pakkastakkia päälleen. Vielä on jumalauta 13 astetta lämmintä. Kaikki kuntoon!”

”Käskystä! Voinko poistua?”

”Hus!”

Kävellessäni takaisin nuotiolla nukkuvan joukkueen suuntaan, kuulen kuinka defenderistä alkaa kuulumaan tuttu surina. Se laittoi webaston päälle. Toivottavasti ei vilustu kun on muutenkin niin rankkaa.

Näkökulma 2:

Ei hitto. Kui leebenii. Onneks menin aukkiin. Hitto tänäänkää ei olla muuta tehty ku paistettu makkaraa. Pitäskö koittaa rukkiin vittu? Ton mein koksunkaan ei tartte juuri mitään tehdä. Nyt se juoksee vaan tonne deffulle kun kessu tööttäs. Ei perkele. Siellä ne vaan jauhaa paskaa keskenää. Iha varmaan kessu pyytää sen sinne lämpimään autoon istuu ja tarjoo kahvit. Ei juku. Koksuille ja muille santsareille se on just tommonen rento, mut meille se huutaa ihan saatanasti esimerkiks asekäsittelys ja sulkeisis. Yks kuski kerto, et kessu olis jo vääpeli, ellei se ois pari vuotta sitten kännissä kuristanu yhtä viestimiestä joka oli apupässinä ja asemäärä ei täsmänny yksikössä. Mä en halua ikinä apupässiks…
Ens viikonloppuna velvit… kaljaa… ehkä vähän tissejäkin… Pari kuukautta ja oon alikessu, sit on leebenii… tissit… Pitäskö koittaa rukkiin vittu.

”JOUKKUE!”
Täytyy vissiin nousta ylös. Missä vitussa mun rynkky on… Tossa.

”NOPEAMMIN!”
Ei jumalauta toi Turvo on kyllä kova jätkä.

”OPPILASJOHTAJAT KOKOON!”
Haha, kärsikää paskat. Muut ottaa leebenii kun oppilasjohtajat saa runtua koksulta.

”SE VIIMEINENKIN SIELTÄ NYT VAUHDILLA TÄNNE!”
Se kattoo mua. Ei saatana, ei helvetti, mä oon oppilasjohtaja. Ihan paskaa.

”Laitatte teltat alas ja öljyytte aseöljyllä kaikki maakiilat ja työkalut. Aikaa öljyämisen aloittamiseen 10 minuuttia. Kysyttävää? Toimikaa.”

No voi vittu mitä paskaa. Koko ajan joutuu tekemään kaikkee turhaa. Ei perkele… Ulospääsy ois tossa… Sirra ja kenttis. Meen vittu vmtl…

”Herra kokelas, oppilas Kurvonen, olisi asiaa kenttäsairaanhoitajalle.”
”Menkää”

Nyt pitää skarpata. Muista; oikee polvi, oikee polvi, oikee polvi, oikee polvi, velvit, kaljaa, tissi, oikee polvi…

Näkökulma 3:

”No niin vänskä, kattele joukon perään niin mä vien ton yhden varuskuntaan. Täytän samalla termarin.”

Starttaan defenderin. Yksittäinen oppilas istuu takapenkillä poissaolevan näköisenä. Oppilaan nenästä valuu vähän räkää.
”No mikäs nyt iski kun toiseksi viimeisenä päivänä tuli lähtö kasarmille?”
”…tissit”
”Mitä?”
”Herra kesantti, tuo oikee polvi on jo jonkun aikaa ollut tossa”
”Ok ok…”

Nuha polvessa.

Näkökulma 2:

Eivvvitt… Ensin kusetin kenttistä ja kessukin osti tän. Miksei kukaan muu ole tätä ennen keksinyt. Olen varmaan nero. Kohta on velvit.

Näkökulma 3:

Loppu harjoitus meni ihan hyvin. Opp Kurvosen jälkeen oli enää kaksi vastaavaa reissua varuskuntaan.
Kotiin päästyäni laitoin saunan tulille sekä join 17 olutta. Rentouduin siis sammumalla olohuoneen matolle, saunassa käymättä.

KommentoiKommentit

  1. 9.53 14.10.2014

    Hohoo. Loistavaa settiä. Kiitos

  2. 18.18 15.10.2014

    Tähä peukku

  3. 10.21 16.10.2014

    Jep. Kenttiksenä olleena ja saman kokeneena niin nuinhan PV:n hommat menee. 😀

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi