Taistelija vai sotilas?

Kaadoin paskan kahvini viemäriin ja lähdin kahvihuoneesta kohti varusmiesten kerrosta tarkastaakseni vanhemman saapumiserän tupien siisteyden. Ehdein ottamaan kolme askelta varusmiesten rapussa, kun eteeni syöksyy aliupseerioppilas.

”Herra kersantti, oppilas Turvo! Onko teillä hetki aikaa?”

”No onhan toki”

”No sitä minä nyt vaan että kun nuo vanhat tuolla puhuvat asioista milloin milläkin nimellä niin olenko minä nyt sitten taistelija vai sotilas?!?”

Kyseisen oppilaan kasvoilta paistoi puhdas vilpittömyys. Jos tilanne olisi ollut toinen, niin olisin ottanut tämän henkilökohtaisena vittuiluna.

”Niin siis mitä?”

”No kun nuo vanhat puhuivat tupakkapaikalla että me varusmiehet olemme taistelijoita ja vain palkalliset ovat sotilaita, että miten tämä juttu nyt sitten oikeasti menee?!”

Suoraansanottuna minua ei kyllä kiinnosta hevonvittuakaan kyseinen asia, mutta kohtalaisen hyväntahtoisena ihmisenä annoin vastauksen;

”Palataan asiaan”

Tarkastin tuvat ja ilmoitin päällikölle yksikön rappion tilan suullisesti.

Päin helvettiä, olen tehnyt kaikkeni

En ollut varma, että olisiko päällikön ilmeestä pitänyt lukea ”Hyvä kun tulit sanomaan, laitetaan kaikki kuntoon!” vai ”Vitun nilkki, mulla on tässä jo ennestään 12 esitutkintaa menossa.”

Iltapäivästä minun piti suunnitella oman joukkueeni J-kauden kuvioita, mutta pikatilanteen vuoksi päädyin valvomaan aliupseerikurssin JOKO-suorituksia. Tiesin jo aamulla että tämä keskiviikko ei tule päättymään tyyliin ikinä, mutta JOKO-paska murskasi kaikki haaveeni edes välttävästi hyvästä työpäivästä.

Seurasin oppilaiden toisilleen pitämää koulutusta ja santsareiden röökin polttamista ynnä ympäriinsä piereskelyä.

Oppilas Urpola veti osastolleen kertasinkorastia, kunnes yht’äkkiä yksi santsarikokelaista juoksee muodon eteen ja huutaa ”Osasto! Metsään haihdu!!!”

Mitäs vittua tuo nyt oli? -Kysyn heti kokelaalta. ”No alko vähä näyttää silt *niisk* et alkaa toi sotilaalline ote karkailee…”

No vitun hienoa. ”Katos kun meillä ER UU KOOSSA…” Tuon kuultuani vedin kokelasta ihan saatanan lujaa turpaan hänen oman rynnäkkökiväärinsä taittoperällä. Silloin heräsin. Onneksi omasta sängystäni. Olin todella helpottunut että JOKO-koulutuksen valvominen oli vain paha uni.

Huomasin myös, että nyt on sunnuntai, eteisen lattialla on noin 8 kpl m/05 maastopukuja ynnä sama määrä lomareppuja ja viinakaappi on melkein tyhjä. Joku heittää saunassa löylyä. Kello on 09:15

En saatana tiedä että mitä eilen on tapahtunut. Kerron tarinan loppuun kunhan tiedän lisää…

KommentoiKommentit

  1. 21.20 22.03.2014

    Tulee mieleen tarina kahdesta kivenhakkaajasta kirkonrakennustyömaalla: Kun toiselta kysyttiin mitä hän tekee, hän vastasi että hän hakkaa kiveä, toinen taas vastasi että hän rakentaa kirkkoa. Kumpaakohan tämä tarin edustaa?

  2. 15.45 02.09.2014

    Sitä, joka rakentaa kiveä. Kunnon kapitulantti ei hakkaa kirkkoa, vaikka ei siitä pitäisikään.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi