TVÄL

Harjoitus meni niin kuin meni… Valonvahvistinta ei sitten tarvittukaan ja valopistoolikoulutuksesta tuli sanomista. Oli kuulemma se ”paukuttelu” häirinnyt metsään vaivautuneen päällikön unia. Harmi. Ensikerralla herätän sen PKM:lla. Vitun sulkahattu. Aivan sama; nämä aiheet keritään kouluttamaan pojille sitten E- ja J-kaudella kun prinssit eivät ole hiekoittamassa tietä.

Mutta itse asiaan… Kokelaalle käskemäni valopistoolien huoltaminen oli mennyt reisille ja vietinkin siis perjantaitani jynssäten ko. luikkujen piippuja öljyllä ja räteillä. Vitun valopistoolit. Jos kyseisen koulutuksen olisi pitänyt sulkahattu, olisi varuspoikien lomat peruttu, koska valopistooleiden piippuihin oli jäänyt karstaa. Mutta ei nyt. Totta kai poikien pitää lomille päästä, ja kessu senkun hinkuttaa piippuja puhtaiksi. Kädet käy kuin ämpärinpesijällä. Saatanan saatana, vittu mitä paskaa.

Kirosin jopa ääneen tuntemuksiani. ”Vittu saatana, kunpa pääsis jo kursseille. MAASKille… Saisi peruskoulutuksen ja pirusti oikeuksia… Työmaalla arvostettaisiin minua enemmän ihmisenä ja sotilaana. Saisin sieltä varmasti eväät toimia kuin oikea ammattisotilas. Pääsisi näistä kahleista eroon…”

En tiennyt että perusyksikkömme vääpeli oli töissä tähän aikaan, mutta ilmeisesti se kuuli äskeisen, sillä se nauroi suhteellisen kovaäänistä tekonaurua käytävällä. Se on varmaan oikeasti hullu. Tai ainakin mitä olen siitä juttuja kuullut niin sen pitää olla hullu. Mukava mies, mutta sillä on jotenkin kyyninen asenne aliupseerikoulutukseen. Kuten on noilla vanhoilla opistoupseereillakin. Enkä siis puhu siitä lihavasta ja gonahtaneesta; se ei varmaan edes käynyt mitään koulua.

Seuraavana aamuna lähdin palauttamaan valopistooleita, valonvahvistinta sekä aiemmin kuittaamaani aimpointtia varastolle.

Nojailin tiskiin, ja kohta varastomulkku saapuikin.

-Mitä sä haluut?
-Palauttaisin nää
-HHHSSSSSÄÄÄHHHHH… On meinaan aika moiset karstat näissä piipuissa!
-Mitä vittua? Hinkkasin niitä koko viikonlopun! Hyvä että on koko piippua jäljellä!
-Ei ei ei ei kato kun ei sulla selkeesti koulutus riitä näihin hommiin. Pitäs olla joka yksikössä yks varastomies hoitamassa nää hommat.
-No vittu. Sähän siitä palkan saat, ens kerralla palautan paskasena niin saa itse kuningas kultaisella mulkullaan hoonata ne vitun piiput, hä?
-Vittuiletko?
-Sit olis tää wildbig…
-Ai ai ai ai, on kyllä jäänyt huoltamatta koko laitos perkele… sormenjälkiä okuläärissä, rasvaa kierteissä, ei vittu; uusiks menee!
-Katohan nyt! Koko paskaa ei edes käytetty, ne on varastorasvoja ja sun omista paskasista näpeistäs tulleita sormenjälkiä!
-Ja onkos siinä vielä aimpointti? Ai ai ai ai että on kyllä huonossa kunnossa! Missä sä oot tätä oikeen ryvettänyt?
-No oli aseessa kiinni ja oli tarkotus käydä ampumassa, MUTTA EN SITTEN KERINNYT AMPUMAAN, ELI ON VÄHÄN NIINKUN VARASTORASVOISSA

-Juu ei kyllä, pistän naamas muistiin, sä et saa enää mitään
-Kiitos

Vitun marakatti. Tiskin takana oli vinot pinot aimpointteja, valopistooleita ja pimeänäkölaitteita sekä varastorasvaa. Olen varma että tänäkin iltana varastoapina odottaa että tväl-varasto on tyhjä työntekijöistä, kierähtää 200-litran vaseliinipöntössä ja onanoi koko yön katsellen hyllyissä olevaa tavaraa.

Kohta on iso sotaharjoitus, kirjoitan lisää kun se on ohi.

KommentoiKommentit

 1. 1.28 25.05.2015

  Taas saanu hyvät aamunaurut näistä 😀 kyllä on loistavaa tekstiä, jotenkin pystyy eläytymään. Vaikka itsellä vasta pari vuotta kotiutumisesta niin silti herää paljon muistoja mieleen.

 2. 14.07 25.05.2015

  Kiitos päivän repeilyistä 😀

 3. 19.30 27.05.2015

  ”Olen varma että tänäkin iltana varastoapina odottaa että tväl-varasto on tyhjä työntekijöistä, kierähtää 200-litran vaseliinipöntössä ja onanoi koko yön katsellen hyllyissä olevaa tavaraa.”

  Tätä minä itse ainakin tekisin.

 4. 12.22 02.07.2015

  Ihailtava katsaus Suomen Sotalaitoksen varastohenkilöstöön ja -toimintaan.
  T. Kessu AU3 ’93

 5. 11.27 04.07.2015

  Miks noita aimpointteja edes jaetaan sit? Itsellä kolme omaa aimpointtia ja kaikki saanut runtua aseiden päällä, enkä hinkkaa ja hoonaa niitä, kestävät kyllä käytön ja niiden kuuluukin kestää, ne on tehty sitä varten. Sitten kun kymmenen vuoden päästä kun hajoavat niin uusia saa rahaa vastaan kaupasta…

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi